• Hızlı Erişim
  • Duyurular
  • Dergi Park

    Değerli Yazarlarımız ve Hakemlerimiz

    Süreçlerimiz 03.05.2017 Tarihinden itibaren Dergipark sistemi üzerinden devam edecektir. Değerlendirilmesini istediğiniz çalışmalarınızı http://dergipark.gov.tr/ckuiibfd adresinden dergimize iletebilirsiniz.

     

    Makale Kabul

    Dergimizin 2018 için makale kabul edilmektedir.


Türkiye’de Kamu Sektörünün Dondurma Üretmesinin Nedeni: Eleştirel Bir Bakış
(A critical overview: The reason for the public sector’s ice cream production in Turkey )

Yazar : Berkan KARAGÖZ    
Türü :
Baskı Yılı : 1
Sayı : 2011-1
Sayfa : 105-121


Özet
Türkiye’de kamu sektörü, birçok endüstride özel mal üretiminden çekilmiş olmasına rağmen, hâlâ dondurma üretmektedir. İlgili kamu sektörü üretici birimi, son yıllarda dondurma üretim kapasitesini daha da arttırmış, pazar payını daha da genişletmeyi hedefleri içerisinde göstermiştir. Ancak kamu sektörünün dondurma üretmesinin sağlam bir argümanı yoktur. Çalışmada, kamu sektörünün özel mal üretim nedenleri ışığında, Türkiye’de kamu sektörünün dondurma üretmesinin gerekçesinin ne olabileceği araştırılmaktadır.

Anahtar Kelimeler
kamu işletmeleri, kamunun özel mal üretimi

Abstract
Whereas, the public sector in Turkey has withdrawn from the production of private goods, the public sector in Turkey still has produces ice cream. In recent years, related public enterprise has taken up the capacity expansion of ice cream production. And also, it has got a target of growing market share. However, there isn’t a strong argument about the public sector’s ice cream production. In this study, it is researched that why the public sector in Turkey produces ice cream.

Keywords
publicenterprises, thepublicsectorproduction of privategoods.

Adres :Çankırı Karatekin Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Uluyazı Kampüsü, Merkez-ÇANKIRI/TÜRKİYE
Telefon :+90 (376) 218 95 45 Faks :+90 (376) 218 95 46
Eposta :iibfdergi@karatekin.edu.tr

Web Yazılım & Programlama Han Yazılım Bilişim Hizmetleri